.

HARUS BACA !!!!! PENJAWAT AWAN HARUS UBAH METALITI !!!!!


Gesaan yang dibuat oleh Perdana Menteri Dato'Seri Najib Tun Haji Abdul Razak agar seluruh penjawat awam perlu melakukan perubahan sikap yang drastik agar ianya seiring dengan apa yang telah diusahakan olehnya didalam memaju sebuah negara maju. 

Cepat , Tepat dan Integriti (CTI) adalah sikap yang perlu diambil oleh setiap penjawat awam agar memastikan mutu kerja di kementerian-kementerian mahupun jabatan-jabatan masing berada didalam keadaan mutu kerja yang maksimun setiap hari. Seluruh Penajwat awam perlu menyahut cabaran Perdana Menteri tersebut untuk mewujudkan daya saing yang tinggi dikalangan penjawat awam yang lain . 

Sungguhpun begitu , (CTI ) tersebut juga perlu lah di sokong dengan satu lagi akronim PCI -(Productivity , Creativity And Inovative ) iaitu itu Produktiviti , Kreatif dan Inovasi bagi memastikan cabaran tersebut mencapai seperti mana yang telah dirancangkan. 
Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: