.

HARUS BACA !!! BUDAYA POLITIK GANGSTER !!!KUALA SELANGOR – Berlaku kekecohan pagi ini di Simpang Tiga Puncak Alam Fasa Tiga apabila beberapa penyokong Parti PAS cuba menghalang Pegawai Penguatkuasa Majlis Daerah (MDKS) menjalankan tugas.

Tindakan itu berlaku apabila Pegawai Penguatkuasa MDKS mencabut bendera-bendera parti Barisan Nasional dan PAS yang dipasang di kawasan tersebut.

Menurut saksi di tempat kejadian, penyokong Parti PAS tersebut secara tiba-tiba menyerang dan memarahi Pegawai Penguatkuasa yang bertugas tanpa rasa hormat.

Pegawai-pegawai MDKS ketika itu hanya menjalankan tugas atas aduan orang awam yang kurang senang dengan keadaan tersebut kerana membahayakan pengguna jalanraya yang lalu lalang.

Apa yang dikesalkan adalah sikap penyokong PAS yang mementingkan diri tanpa menghiraukan keselamatan dan perasaan orang lain.

Sikap yang ditunjukkan mereka langsung tidak mencerminkan apa yang dibawa parti tersebut memperjuangkan islam dan mempunyai pemimpin yang berakhlak tinggi.

Mereka sepatutnya akur dengan arahan pihak berkuasa tempatan dan memberikan kerjasama apabila diminta berbuat demikian.
Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: