.

GEMPAR !!!!! PENDEDAHAN ANWAR TAKUT KEPADA DAP !!!!!Dari awal lagi Dr Mahathir sudah kata usaha Anwar Ibrahim ini tidak akan mengukuhkan politik orang Melayu di negara ini melainkan hanya mengukuhkan lagi kedudukan politik kaum Cina yang diterajui oleh DAP saja. 

Anwar Ibrahim kini berjaya memecahkan kekuatan Melayu kepada tiga kumpulan. Hari ini BN yang diterajui UMNO hilang 6 kerusi, PKR hilang 3 kerusi dan PAS hilang 2 kerusi Parlimen. Manakala DAP pula berjaya menambah kekuatan mereka dengan 9 lagi kerusi baru.

Ini bermakna usaha Anwar mahu jadi PM bukan saja gagal, malah dia sendiri hilang kedudukan sebagai Ketua Pembangkang kerana secara moralnya DAP berjaya merampas kerusi Ketua Pembangkang daripada dia memandangkan kerusi DAP juah lebih banyak daripada kerusi yang diperolehi oleh parti dia.

Justru secara automatik DAP layak mengetuai pembangkang kerana jelas yang memperolehi majoriti dalam Pakatan Pembangkang sekarang adalah DAP, bukan PKR mahu pun PAS. 

Pakatan pembangkang bukannya seperti gambungan politik seperti BN dimana BN bertanding di atas satu tiket saja. Sebaliknya pakatan pembangkang cuma kerjasama antara parti-parti politik pembangkang dimana masing-masing bertanding atas kapasiti dan logo mereka sendiri.

Justru DAP secara mutlak telah berjaya merampas jawatan Ketua Pembangkang daripada Anwar Ibrahim sedangkan Anwar sendiri gagal jadi PM kerana jelas DAP lebih kuat daripada parti dia untuk mengambi alih jawatan ketua pembangkang daripada dia.
Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: