.

[PENTING ] HARUS BACA !!!!! IDENTITI PAK DALANG PUNCA PERPECAHAN ANTARA KAUM DUN KAJANG TERDEDAH !!!!!


Di PDM Kantan Permai, seorang individu yang dikenali sebagai Dollah Tek, telah dikenal pasti sebagai individu yang bertanggungjawab terhadap fenomena perpecahan umat Islam di Kajang khususnya. Dikenali ramai sebagai seorang yang sangat angkuh, sombong dan tidak bercampur dengan masyarakat, tidak ramai yang menyedari hakikat bahawa beliaulah yang menjadi pencatur politik pakatan di Hulu Langat.

Semuanya bermula apabila beliau mengambil kesempatan daripada isu pemecatan Anwar Ibrahim tahun 1998 untuk menghidupkan pengaruh pembangkang di Hulu Langat yang sedia layu ketika itu. Beliaulah yang bertanggung jawab menghasut ramai ahli pengasas UMNO di Kajang untuk keluar parti dan menyertai pakatan pembangkang ketika itu. Sehinggakan pernah satu ketika, UMNO Jenaris sendiri hampir lumpuh kerana semua pengasasnya keluar parti.

Beliaulah punca masyarakat berpecah-belah di Hulu Langat. Jika negara ada Abang Non sebagai Dajjal penghancur ummah, maka Kajang ada Dollah Tek sebagai ranting Dajjal. Yang peliknya, walaupun tiada seorang menyukai Dollah Tek (termasuklah ahli parti pakatan pambangkang sendiri), namun mereka terpaksa juga mengikut kerana pengaruhnya dalam pakatan pembangkang  di Hulu Langat

Ini adalah kerana beliau juga dipercayai orang yang menentukan hidup nasib dan masa depan karier politik ahli parlimen Hulu Langat kini. Percaya atau tidak, itulah hakikatnya. Seorang genius Nuklear yang telurnya digenggam oleh boneka Anwar Ibrahim. 

Maka tidak peliklah, jika secara tiba-tiba, MP Hulu Langat ini boleh berubah fikiran dalam tempoh 24 jam menjadi penentang Lynas pula! 


Dollah Tek juga berjaya mengkayakan dirinya hanya dalam tempoh tidak sampai LIMA tahun pakatan pembangkang menguasai Selangor! Beliau dilihat semakin kaya dan mewah dan mampu untuk mereformasi kediaman sendiri dari jenis sederhana kepada yang mewah dengan bantuan kelulusan segera dari rakan-rakan ahli majlis pakatan pembangkang.


Lagi pun rumah beliau memang disediakan sebagai hub program fitnah dan 'istana hinggap' para pemimpin pakatan pembangkang, ketika mana seorang pun jiran-jirannya sendiri tidak pernah menjejakkan kaki ke rumah mewahnya!


Sudah tentu anda tertanya bagaimana ini semua boleh berlaku? Mudah sahaja sifirnya, Dollah Tek ini menguasai pembahagian projek kepada kroni pakatan pembangkang di seluruh Hulu Langat dengan cara memegang 5-6 lesen kelas F menggunakan nama penduduk tempatan bagi tujuan untuk mengaut semua projek PBT!


Titik perpecahan masyarakat semakin memburuk apabila lantikan ajk surau telah dijalankan secara tidak telus kerana kaedah pemilihan adalah ditentukan oleh Dollah Tek dan konco-konconya. Mereka telah mengatur untuk mengadakan mesyuarat pemilihan bagi memastikan semua pengikutnya dapat menguasai rumah ibadat tersebut secara politik.

Musibahnya, semua program keagamaan, projek dan hala tuju rumah Allah kini tertakluk kepada ehsan konco-konco Dollah Tek. Dan ini telah mengakibatkan ramai jemaah dan orang yang warak yang mahu ke surau untuk tujuan ibadah semata-mata, dipaksa mengikuti program politik pakatan pembangkang, dan mulai menjauhi rumah ibadat tersebut. 

Tahukah anda, Surau Jenaris, surau yang dikuasai oleh konco-konco Dollah Tek ini juga, merupakan antara TOP 5 rumah ibadat di Selangor yang dikenal pasti oleh MAIS sebagai paling teruk berpolitik?!! 

Adakah ini bentuk NEGERI BERKEBAJIKAN yang pakatan pembangkang maksudkan?!! Kembalikanlah hak untuk beribadat secara khusyuk kepada masyarakat setempat. There's more to LIFE than politics.
Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: