.

HOT!!! HOT!!! GEMPAR!!!! SKANDAL HASUTAN ANWAR IBRAHIM DI UNISEL!!!

Isu yang sedang dibuktikan oleh sahabat TWH iaitu Mymassa.blogspot.com , bukan lah sebuah isu yang sengaja direkacipta. 

Pembuktian ini , Hasutan yang dibuat oleh Anwar ibrahim terhadap pelajar-pelajar Universiti Industri Selangor (UNISEL). TWH teringat anak saudara TWH yang belajar di UNISEL. TWH tanya tentang perkara ini . Apa jawapan yang TWH dapat adalah dalam bentuk penulisan email , kiriman salah seorang pensyarah di UNISEL.

Assalammualaikum w.b.t Mr.Talkwithhand. 

This is the truth story behind the speech of Anwar Ibrahim about PTPTN to Our Student UNISEL . 
Anwar kata tak perlu bayar hutang PTPTN


Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menyeru kepada golongan peminjam supaya tidak membuat bayaran kepada Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Anwar menyatakan demikian kepada 10,000 orang dalam satu ceramah di kawasan parlimennya, Permatang Pauh pada malam Sabtu lalu, menurut laporan akhbar berbahasa Cina Sin Chew Daily.
Akhbar itu memetik Anwar sebagai berkata, Pakatan Rakyat didakwa akan memansuhkan PTPTN dalam tempoh setahun sekiranya pilihan raya diadakan pada tahun ini dan jika Pakatan berjaya menawan Putrajaya.

Skim pinjaman itu akan digantikan dengan pendidikan percuma dari peringkat sekolah rendah sehingga pengajian tinggi, untuk semua rakyat Malaysia, kata Anwar lagi.

Ucapan tersebut disokong kuat lagi apabila Malaysiakini juga turut menyatakan perkara yang sama seperti apa yang diucapkan oleh Anwar Ibrahim . 

Apa Impaknya kepada generasi akan datang sekiranya PTPTN tidak perlu dijelaskan bayaranya. Adakah ada peluang bagi anak bangsa generasi akan datang untuk melanjutkan pelajaran? Adat meminjam dalam ISLAM , haruslah HUTANG @ PINJAMAN TERSEBUT DIJELASKAN @ DIBAYAR SEMULA. itu jika PAS betul2 memperjuangkan islam la. Tapi jika perjuangan POLITIK PAS , Fatwa lain pulak yang akan keluar bagi menyokong HUTANG tak perlu dibayar. 


Maka tidak menjadi salah dan DOSA pulak kepada PTPTN untuk menyekat pinjaman kepada pelajar2 baru UNISEL , kerana Sumber wang PTPTN adalah berpunca daripada duit rakyat yang dibelanjakan kepada pelajar2 yang ingin menyambung pelajaran mereka kepada peringkat yang lebih tinggi , terutama sekali ada pelajar MELAYU. Jika pinjaman tersebut tidak dibayar semula , setelah mereka berjaya dan mendapat kerja yang baik , bagaimana usaha ini untuk meneruskan kepada generasi akan datang?

RENUNG-RENUNGKAN LAH ..

Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: