.

GEMPAR !!!!!KERANA DESAKAN DEMI DESAKA !!!! MENGAPA SELANGOR BUBAR AWAL !!!!!!

Tarikh akhir yang RASMI bagi Negeri Selangor untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Negeri Selangor adalah pada 22 April 2013. Tetapi MENGAPA Mb Selangor seperti tidak sabar-sabar menantikan tarikh rasmi tersebut , seperti "OVER CONFIDENTS" pun ada TALKWAITHHAND tengok . Persoalanya adalah MENGAPA ??   

MB SELANGOR KHALID GAGAP , telah pun membuat pengumuman bahawa akan membubarkan DEWAN UNDANGAN NEGERI DUN SELANGOR seminggu selepas perayaan Cap Goh Mei diraikan oleh kaum cina .

Pengumuman tersebut dibuat adalah berdasarkan kepada desakan-desakan daripada badan-badan bukan kerajaan NGO Negeri Selangor yang diterima oleh pihaknya sejak dirinya dilantik menjadi Menteri Besar Selangor lagi. 

Perkara ini semakin terbukti kesahihanya apabila terlalu banyak lambakan isu yang melibatkan kerajaan Negeri Selangor yang ditadbir oleh PakatanRakyat selepas PRU-12 pada tahun 2008 lalu. 

Pelbagai isu berat yang melibatkan ketidak puasan hati rakyat Selangor terhadap kerajaan yang dipimpin Khalid gagap , antaranya adalah , isu Air percuma , Isu SAMPAH , dan yang paling berat adalah isu TALAM yang melibatkan DUIT RAKYAT Selangor yang terpaksa menanggung hutangnya terhadap TALAM CORP. 

Inilah sebab mengapa Khalid Gagap ingin mempercepatkan proses pembubaran DUN Negeri Selangor , walaupun ada sahabat-sahabat bloggers menyatakan bahawa , Khalid gagap cuba mengejar kemenangan Moral pada dirinya apabila Perdana Menteri Malaysia terpaksa ikut rentaknya di dalam mengejar tarikh Pilihanraya Umum yang sebenar akan diadakan.

Pada hakikatnya yang sebenar adalah Khalid rakyat selangor sudah MENOLAK KEPIMPINAN PAKATANRAKYAT ini buktinya ...... 

Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...