.

GEMPAR!!! HARUS BACA!!!!KEMELUT DALAMAN MEREBUT KAWASAN TERENGGANU!!!Kemelut dalaman yang dialami oleh puak-puak "war lord" dalam pakatan rakyat kini semakin teruk dan parah umpama RETAK MENANTIKAN BELAH. Ini semakin jelas kelihatan apabila perbalahan yang terjadi diantara PAS dan PKR Terengganu bilamana perebutan kawasan dan kuasa menjadi punca perbalahan antara dua sahabat karib Pakatan Rakyat tersebut.

Campur tangan Saifuddin Nasution dianggap seperti samseng upahan yang dihantar oleh PKR untuk menyokong Ibrahim Abdullah yang dahulunya adalah Ahli PAS dan kini adalah Ahli PKR untuk menghalang badrul Amin mengadakan ceramah PAS di Felda Jerangu minggu lalu telah mengakibatkan kekusutan yang semakin mendorong kepada perpecahan Pakatan Rakyat. 

Saifudin Bodoh Hantar Samseng ke Majlis PKR Terengganu

Ibrahim Abdullah yang ditaja Saifudin Nasution menyertai PKR dari PAS kononnya bakal Calon PKR di DUN Sg. Besi, Dungun, dan kononnya perkara ini sudah direstui Setiausaha Agung PAS (Mustapha Ali) dan Setiausaha Agung PKR (Saifudin Nasution).

Dalam hal ini, PKR Cabang Dungun dan MPN tidak dimaklumkan langsung hal ini. Perkara ini telah menyinggung Abd. Rahman Yusuf kerana mencemarkan namanya sebagai Ketua PKR Dungun. Tindakan menghalang ceramah Dr. Badrul Amin yang merupakan program pusat boleh dianggap sebagai membelakangkan kuasa pusat.

Malangnya, Ibrahim Abdullah yang menghalang program tersebut mengingkari Abd. Rahman Yusof kerana mendapat sokongan Setiausaha Agung PKR, Saifudin Nasution dan Rafizi Ramli yang menyokong supaya program tersebut dibatalkan.

Kami ahli PKR sangat kecewa dan pening dengan hal ini.

PKR TERENGGANU KESAL SAIFUDIN HANTAR SAMSENG

Pergaduhan antara Saifudin Nasution dengan Abd. Rahman Yusuf semakin parah. PKR pusat dan PKR Negeri Terengganu tidak sehaluan boleh menyebabkan peluang kita menang PRU13 terbantut.

Rafizi Ramli pula mempertahankan tindakan Ibrahim Abdullah di Dungun telah menghantar sms kepada Nik Man (mantan Ketua Penaja PKR Dungun), kata Rafizi dalam sms itu, “…jangan Bimbang Tindakan Yang Akan Diambil Oleh Man Botak. Dia Tidak Ada Apa-APa Power Dan Tidak Dapat Buat Apa-Apa. Teruskan Kerja Sdr…”.

Pergaduhan antara Saifudin Nasution dengan Abd. Rahman Yusuf semakin bertambah parah apabila samseng yang dihantar Saifudin Nasution telah memutuskan Elektrik di Felda Jerangau dan kami terpaksa menggunakan Generator. Bayangkan teroknya Saifudin Nasution!

Samseng-samseng Saifudin Nasution telah mengugut Abd. Rahman Yusuf supaya membatalkan ceramah Dr. Badrul Amin. Malah, sound sistem yang sepatutnya disediakan oleh PAS DUN Bukit Besi tidak dibenarkan. Bukan itu sahaja, di surau-surau, masjid dan kedai-kedia kopi dihebahkan ceramah Dr. Badrul Amin pada 22/1/2013 dibatalkan.

Walaupun Abd. Rahman Yusuf berjaya juga mengadakan Ceramah Dr. Badrul Amin, tetapi kehadiran hanya 200 orang sangat-sangat mengecewakan kita. Semua ini gara-gara sabotaj Saifudin Nasution dan Rafizi! Macam mana kita nak menang!

Sepatutnya Dr. Badrul Amin mengadakan satu lagi ceramah di Dungun pada 30/1/2013 tetapi terpaksa dibatalkan kerana Saifudin Nasution telah menghantar samseng-samseng mengugut dan menghalang ceramah tersebut. Kami terpaksa membatalkan program tersebut.

Malah, Ibrahim Abdullah yang disokong Saifudin Nasution dan Rafizi Ramli telah mengugut Abd. Rahman Yusuf, katanya beliau sanggup mengeluarkan wang RM300 ribu untuk “mampuskan” Abd. Rahman Yusuf jika dicalonkan di Dungun. Bagaimana kita nak menang jika Saifudin sendiri mensabotaj kita! Dari mana dia dapat duit sebanyak RM300 ribu itu? Sudah tentu dengan bantuan Saifudin Nasution?

Kita di Terengganu sangat kecewa kerana PKR sesama PKR bergaduh berebut calon, kita sesama PKR sabotaj-mensabotaj. Malah PKR dan PAS turut berbusuk-busuk hati, menghantar spy sesama kita kerana saling mencurigai, malah Rafizi sendiri memanggil Abd. Rahman Yusuf sebagai “Man Botak” dan “tidak ada power”. Kami PKR Terengganu sangat kecewa dan lemah semangat!


Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...