.

GEMPAR !!!!! BANTUAN AMERIKA: SULU MERASA LEGA !!!!

Lahad Datu:- Menyedari akan ketidak mampuan Sulu untuk meneruskan misi mereka si Lahad Datu antara sebab mengapa Sultan Kiram III ingin melibatkan Amerika didalam kes pencerobohan ini. Matlamat "Arab Spring" juga sudah mula menampakan kegagalan PR. 

Sungguhpun begitu, DANA yang besar telah pun disalurkan kepada Anwar Ibrahim bagi memastikan, Malaysia berjaya ditakluki oleh Rejim Pakatan Rakyat didalam PRU-13 akan datang.Terdapat beberapa pembuktian bahawa Anwar Ibrahim telah menerima DANA asing untuk memastikan Malaysia didalam Keadaan huru hara serta agenda menggulingkan Dato'Seri Najib berjaya dilakukan. Buktinya didalam laporan GLOBAL RESEARCH yang menyatakan bahawa US and Pro-Israel Faoundation Channel Support to PAkatan Rakyat Opposition.


 Pertemuan-pertemuan di antara pimpinan pakatan haram dengan militan penceroboh diadakan dan isu kalimah ALLAH dilontarkan di Penang sebagai "warm up" @ "signal"memandangkan wujud diskriminasi antara Kristian Cina dan Sulu Muslim di Sabah. Berlaku tawar menawar dan Lahad Datu jadi taruhan. Bakal Ketua Menteri dipercayai seorang Kristian Sabah dan Lahad Datu diserahkan kepada militan penceroboh.

Gerak kerja yang telah disusun di Jolo, adalah titik mula gerakan militan menyerang Sabah bermula.Ini juga mempunyai bukti yang telah di keluarkan oleh Asree Sug. 

Mendesak agar campur tangan Amerika dibenarkan.Ini adalah agenda kemuncak yang ditunggu-tunggu oleh Anwar dan kunco-kunconya yang setia. Misteri sebuah kapal perang USA tersadai dan insiden di Lahad Datu berkemungkinan besar bukan suatu perkara yang terasing memandangkan kapal yang mempunyai peralatan navigasi & kelengkapan yang canggih dan sophistikated ini mempunyai kebarangkalian kecil untuk tersesat, tersilap dari melanggar batu karang. 

Apakah tiada kapal perang ini membekalkan senjata-senjata berat kepada penceroboh-pencerboh di Lahad Datu dan apakah kaitannya dengan dakwaan bahawa seorang pimpinan pembangkang sememangnya mempunyai hubungan yang sangat rapat dengan bekas Setiausah Pertahanan Negara Amerika Syarikat???


Beberapa fakta yang agak logik untuk sama-sama kita fikirkan:-
1) Kapal perang USS Guardian tesadai di Tubbataha Reef yang terletak di Tenggara Pulau Palawan pada 17 Januari, 2013 dan jaraknya hanya sekitar 500km sahaja dari Lahad Datu (-+ 8 hingga 10 jam perjalanan kereta) dan kapal ini mampu ditunda oleh kapal yang lebih besar memandangkan saiznya yang kecil.

2) Keputusan untuk tidak menunda kapal perang ini pada akhirnya menyebabkan peralatan dan komponennya dileraikan sedikit demi sedikit di suatu kawasan PERAIRAN ANTARABANGSA YANG DIISYTIHARKAN SEBAGAI WARISAN DUNIA dan TIADA mana-mana Negara terdekat (samada Malaysia atau Filipina) berhak untuk sebarang tindakan pemantauan serta penguatkuasaan. Apakah tiada kemungkinan sewaktu peleraian komponen dan peralatan tersebut serta tiadanya pemantauan dan penguatkuasaan mana-mana pihak berkuasa maka operasi untuk membekalkan peralatan senjata berat serta kelengkapan perang pihak penceroboh dibantu oleh "tangan-tangan ghaib" dari pentadbir kapal (kemungkinan besar SENGAJA tersadai) yang ada kaitan dengan pimpinan pembangkang
 tadi?

Sememangnya Sulu akan meminta bantuan dari Amerika dan beberapa negara yang telah menyalurkan DANA kepada Anwar Ibrahim.Apabila amerika masuk campur isu diantara Malaysa-Sulu sudah sepastinya PBB juga akan campur tangan bagi menyelesaikan konflik yang terjadi di Sabah hari ini. Keadaan akan semakin sulit dan akhirnya pendamaian tidak akan berlaku malah ianya akan semakin mengeruhkan keadaan. 

Anwar Ibrahim pula semakin melompat kegembiraan kerana sudah pasti Dananya akan bertambah kerana the next step of Anwar ibrahim adalah untuk terus memecah belahkan perpaduan rakyat Malaysia. Apakah Anwar lupa bahawa Keturunan Sulu Sabah sudah pun berjanji dan berikrar bahawa akan taat setia kepada Malaysia. 

Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Anonymous said...

Sesungguhnya fitnah itu suatu dosa besar

Anonymous said...

Lebih besar drpd membunuh