.

HARUS BACA !!! KEBIADAPAN ANWAR IBRAHIM LANGGAR TUN MAHATHIR !!!



"Sudah mau mati, dah 83 tahun. Berapa la lama lagi? Kalau dah nak mati, mati saja lah !!" Itulah kata-kata yang diungkapkan oleh Anwar Ibrahim kepada mantan Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad. 

Apakah ini sikap yang harus ada pada seorang pemimpin paling agung puak-puak macai pembangkang ? MMI pun tak pasti lah kriteria apa yang puak-puak macai ni pakai , nak angkat satu-satu pemimpin mesti yang kena pro DAP ?!! Atau mungkin yang kena ada aksi-aksi akrobatik ?!! Atau mungkin yang kena ada maki hamun bangsa dan agama sendiri ?!!

Apa salah Tun Mahathir ? Puak-puak macai pembangkang pun hari ini menikmati kemakmuran hasil dari perjuangan dan usaha Tun Mahathir.Inilah bukti bahawa pembangkang tidak pernah bersyukur dengan apa yang mereka nikmati.

SEGAMAT: DATUK Seri Anwar Ibrahim on Wednesday called on former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad to "just die" instead of campaigning for Barisan Nasional.

"Sudah mau mati, dah 83 tahun. Berapa la lama lagi? Kalau dah nak mati, mati saja lah (It's almost time for him to die, at 83 years old. How long more? If you are going to die, just die)," he said at a ceramah in Kampung Abdullah here.

(Dr Mahathir is actually 87 years old.)

Anwar was Dr Mahathir's deputy when the latter was prime minister but was sacked following allegations of abuse of power and sexual misconduct.

Anwar added in a sarcastic tone that he had forgiven Dr Mahathir, as he knew the latter would not survive a prison term and that there were no prisons wanting to accept him as he was too old.read more 

Apa pun kenyataan daripada Tun Mahathir di perenggan terakhir menarik perhatian MMI...

Dr Mahathir, when asked to comment on Anwar's remarks, said he was merely exercising his rights of freedom of speech.

"The opposition leaders have yet to form the government, but they have asked the people to shut up.

"People had used vulgar words against me when I was the prime minister.

"Some of them had even labelled me as firaun (pharaoh), a racist and an ultra-Malay but I never asked the authorities to arrest them.

"So now, why are they trying to deny my right to speak up?"

Memang dah jenis puaka buat lagu mana pun macam tu juga , perkara paling mudah tamatkan riwayat Pakatan Haprak dalam PRU13.

SUMBER :MMI 
Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

system said...

oh ok, dh nmpk, blogger macai cam kau ni nmpk sgt org xde minat nak comment, ni silap2 comment aku pun kau delete haha, jilat bro jgn x jilat

peringatan: org yg menentang BN x semestinya sokong PR, so bila org bangkang kau pun x boleh nak tuduh melulu org tu sokong parti mana

Xde kerajaan Bn xde kerajaan Umno, yang ada cuma kerajaan Malaysia, yang kami tentang ialah org2 dlm parti BN yg corrupt, reti?