.

THE REAL "SHAWSHANK"LOLOS dari penjara New York umpama dalam movie "SHAWSHANK REDEMTION". 

New York - Polis NewYork terpaksa bergegas melakukan pencarian secara besar-besaran apabila 2 orang tahanan berbahaya berjaya melarikan diri dari penjara selepas membuat lubang rahsia.

"HAVE A NICE DAY" adalah pesanan yang sempat di tulis di dinding sel mereka berdua sebagai tanda bahawa mereka berjaya mengeluarkan diri mereka daripada terus dipenjarakan diatas kesalahan masing-masing. 

Yang menjadi kehairanannya adalah, bagaimana mereka berjaya mengaburi mata pandangan serta pendengar penjara sel daripada mengesan aktiviti mereka sepanjang prosos membuat lubang tersebut. 

Menurut laporan yang ditulis, lubang tersebut dibuat dengan menggunakan alat gerudi elektrik pada tembok paip pemanas. Melalui serombong tersebut mereka berjaya melarikan diri dan mencari jalan keluar lubang penutup jalan.

Menyifatkan kedua-dua banduan tersebut adalah pesalah berat yang pernah melakukan kesalahan rogol , bunuh dan beberapa siri rompakan di sekitar bandaraya tersebut.Share on Google Plus

About Talk With Hand

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: